Wat wordt bedoeld met modulaire begeleiding?
Wanneer je via het UWV een ziektewet, WIA of Wajong uitkering hebt, kun je vragen om een re-integratietraject. Omdat nog niet iedereen toe is betaald werken biedt het UWV voorbereidende ondersteuningstrajecten. Dit is modulaire begeleiding. Dit kan een ‘Participatie interventie’, ‘Bevorderen maatschappelijke deelname’ of ‘Begeleiding bij scholing’ zijn.
Wat doen wij in een ‘Participatie interventie’?
Bij een participatie interventie gaan we samen met jou zoeken naar de mogelijkheden om zelf de leiding over je leven te nemen en om deel te gaan nemen aan sociale contacten buitenshuis. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om het zoeken naar passende hulpverlening, deelname aan een sportclub of opbouwen van een sociaal netwerk. Daarnaast bieden we aandacht aan jouw persoonlijke groei en helpen wij jou bij het opheffen van belemmeringen in je dagelijks leven.
Hoe gaat het in zijn werk?
Eerste inschatting
Wij raden je aan om als eerste telefonisch contact met ons op te nemen. Wij zullen dan de tijd nemen om samen met jou in te schatten of dit traject het beste bij jouw situatie past en of je er voor in aanmerking komt dat het UWV dit traject voor jou vergoedt.
Persoonlijk gesprek
Als we denken dat dat je recht hebt op vergoeding van zo’n traject, maken we een afspraak bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek vullen we het formulier in welke het UWV nodig heeft om te bepalen of zij een traject voor je in gaan kopen.
Versturen gegevens naar UWV
Het voorstel voor begeleiding wat we ingevuld hebben krijg jij te lezen. Zodra je akkoord gaat, sturen wij dit op naar jouw contactpersoon van het UWV. UWV neemt meestal binnen enkele weken de beslissing of ze dit inderdaad willen vergoeden en doen dan een officiële aanmelding.
Inhoud van de begeleiding
Zodra de officiële aanmelding gedaan is, kunnen we starten met de begeleiding. Afhankelijk van je klachten ondersteunen wij jou in een op maat gemaakt traject. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan:
- Therapeutische gesprekken bij psychosomatische en psychosociale klachten.
- Coachende gesprekken voor het aanleren van nieuwe vaardigheden.
- Ontwikkelingsgerichte begeleiding bij het vergroten van de regie over je eigen leven.
- Medische fitness bij het verbeteren van de conditie en ondersteuning bij herstel.
- Rouwverwerking bij scheiding, verlies en afscheid nemen.
- Maatschappelijk werk bij overzicht krijgen in je dagelijks leven en zoeken naar reguliere hulpverlening.
- Ondersteuning om meer contact te krijgen met mensen in je omgeving.
Wanneer kan een traject starten?
Zodra het UWV de officiële aanmelding gedaan heeft, kunnen we gaan starten met de begeleiding. Wij streven er naar om binnen twee weken na aanmelding af te spreken. Indien er sprake is van een wachtlijst zal dit direct bij het eerste telefonische contact besproken worden.
Hoe gaan wij met jouw privacy om?
Bekijk hiervoor ons privacy beleid en het kopje privacy op de pagina ‘wat als ik ben aangemeld’.
Neem gerust contact op als je vragen hebt of meer informatie wenst.
Wat onze deelnemers zeggen.
Het traject was heel persoonlijk en op mij afgestemd. De begeleiding is heel goed en ik krijg tot op het laatste momenten adviezen. Dat vond ik fijn.
Ik ben zeer tevreden over de professionele en tegelijk persoonlijke begeleiding vanuit Link@work. Er wordt goed naar je geluisterd en je wordt serieus genomen. Ik voelde me echt gehoord. De coaching/adviezen/ondersteuning wordt zo helemaal toegespitst op je persoonlijke omstandigheden.