Re-integratie 1e spoor

Niemand is graag ziek. Meestal wachten mensen met ziek melden bij de werkgever tot het echt niet anders meer kan. Wanneer je (letterlijk) thuis komt te zitten, heeft dit veel impact. Van verschillende kanten wordt er een beroep op je gedaan, zoals bezoeken aan de bedrijfsarts en het contact onderhouden met je werkgever. Daarnaast heb je te maken met de bezoeken aan huisarts en/of specialisten, waarbij er ook lange wachtlijsten kunnen zijn.

Doorgaans is het niet direct duidelijk wat er precies aan de hand is of hoe lang je ziek zult zijn. Er komen emoties los en de regie over je eigen situatie lijkt ver weg.

Zonder de juiste begeleiding is de kans groot, dat je steeds weer tegen dezelfde situaties aanloopt. Dit kost veel energie en geeft een ontevreden gevoel, wat mogelijk het herstel in de weg staat. Bij eerste spoorbegeleiding ondersteunen wij jou bij het verkrijgen van het overzicht en de regie over je eigen situatie.

Begeleiding

Onze begeleiding bestaat uit het geven van inzichten. Door ontwikkelingsgerichte begeleiding, word je gestimuleerd om naar je eigen patronen en attitude te kijken. Door goed te luisteren, kunnen wij ondersteuning bieden, op een wijze, die jou helpt de controle terug te krijgen. Samen bepalen we de doelen waaraan we gaan werken en helpen we jou bij het doorbreken van oude, niet effectieve (gedrags)patronen, die de symptomen in stand houden.

Vormen van begeleiding die we kunnen bieden:

  • Bedrijfsmaatschappelijk werk bij het hanteerbaar maken van vervelende situaties op je werk.
  • Therapeutische gesprekken bij psychosomatische en psychosociale klachten.
  • Coachende gesprekken bij het leren omgaan met persoonlijke vraagstukken.
  • Ontwikkelingsgerichte begeleiding bij het vergroten van de regie over je leven.
  • Medische fitness bij het verbeteren van je conditie en ondersteuning bij herstel.
  • Rouwverwerking bij scheiding, verlies en afscheid nemen.

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer informatie over wat Link@work voor jou kan betekenen? Bel ons of stuur een e-mail.